Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόναχο: Οι γερμανικές αρχές διερευνούν τα κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη

Μόναχο: Οι γερμανικές αρχές διερευνούν τα κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη
Προς το παρόν, τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης παραμένουν «εντελώς ασαφή»
Υπό διερεύνηση βρίσκονται τα κίνητρα του 18χρονου Ιρανογερμανού δράστη, που σκόρπισε τον θάνατο, στο εμπορικό κέντρο Ολύμπια του Μονάχου, στη Γερμανία.
Ο αρχηγός της αστυνομίας, Hubertus Andrae, επιβεβαίωσε τη ταυτότητα του δράστη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τα κίνητρά του παραμένουν «εντελώς ασαφή».
«Το κίνητρο ή η εξήγηση πίσω από αυτό το έγκλημα δεν έχει ξεκαθαριστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Andrae.
Διευκρίνισε πάντως ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», μολοντούτο η αστυνομία θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα.
Σε κάθε περίπτωση, ο δράστης ζούσε στο Μόναχο «εδώ και κάποιο διάστημα», ενώ η ταυτότητά του αποσαφηνίστηκε τόσο με βάση τους αυτόπτες μάρτυρες, όσο και από το κύκλωμα παρακολούθησης του εμπορικού κέντρου.
Η σορός του δράστη εντοπίστηκε 2,5 ώρες μετά την αιματηρή επίθεση, ο τραγικός απολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 10 νεκρούς -συμπεριλαμβανομένου του δράστη- και 21 τραυματίες, εκ των οποίων 3 σοβαρά.
Σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες περί περισσότερων δραστών, ο αρχηγός της αστυνομίας επισήμανε πως παρότι αρχικά είχε θεωρηθεί ότι δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο εθεάθη να εγκαταλείπει με μεγάλη ταχύτητα το εμπορικό κέντρο σχετίζονταν με την επίθεση, κατόπιν ωστόσο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για εσφαλμένη εντύπωση.
«Λάθος συναγερμός» σήμανε δε, όπως ανακοίνωσε η Ααστυνομία, σε πολλά σημεία της πόλης κατά τη διάρκεια της αποψινής επιχείρησης, τα οποία οφείλονταν κατά πάσα πιθανότητα στον πανικό κάποιων πολιτών.
Ερωτηθείς σχετικά με την γνησιότητα ερασιτεχνικού βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίτερα στο διαδίκτυο, ο Andrae επιβεβαίωσε ότι απεικόνιζε τον δράστη, ο οποίος ήταν οπλισμένος, λίγο πριν από τις 20.30 (τοπική ώρα), οπότε και εντοπίστηκε η σoρός του, σε δρόμο δίπλα στο εμπορικό κέντρο. Το σακίδιο που έφερε δεν περιείχε εκρηκτικά, ο δράστης ωστόσο είχε μαζί του αρκετές σφαίρες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης