Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι ο Gulen βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα

Τουρκία: Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι ο Gulen βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Bekir Bozdag, τόνισε ότι σε περίπτωση μη έκδοσης του Gulen θα υπάρξουν δυσκολίες στις σχέσεις των δύο χωρών
Την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν πως ο Fetullah Gulen κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Bekir Bozdag, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη μη έκδοση του ιεροκήρυκα από την Ουάσινγκτον ενδέχεται να προκαλέσει δυσκολίες στις σχέσεις των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο, «είμαι βέβαιος ότι ο αμερικανός πρόεδρος Obama, οι υπηρεσίες πληροφοριών και το κράτος γνωρίζουν ότι το πραξικόπημα οργανώθηκε από τον Fetullah Gulen, και είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία επ’ αυτού».
Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αν ο Gulen εξακολουθεί να παραμένει στις ΗΠΑ μετά το πραξικόπημα, διευκρινίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία αιτιολογία ώστε να υπερασπίζεται τον ιεροκήρυκα.
«Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο σε ότι αφορά το διεθνές δίκαιο για την έκδοση του Gulen στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Bozdag, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει ήδη αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την ενοχή του Gulen.
Σημειώνεται ότι ο Gulen έχει κατηγορηθεί και πριν την απόπειρα πραξικοπήματος για προσπάθειες ανατροπής της κυβέρνησης Erdogan, έχοντας διεισδύσει σε διάφορους θεσμούς της χώρας, δημιουργώντας ένα «παράλληλο κράτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης