Διεθνή

Πάνω από 65.000 δολ. ανά υπάλληλο το κόστος μετεγκατάστασης από το Λονδίνο για τις τράπεζες

Πάνω από 65.000 δολ. ανά υπάλληλο το κόστος μετεγκατάστασης από το Λονδίνο για τις τράπεζες
Οι πιο ελκυστικές από τις εναλλακτικές λύσεις για τις παραπάνω τράπεζες είναι το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη
Στα 65.660 δολ. υπολογίζεται το μέσο κόστος μετεγκατάστασης για τα τραπεζικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Synechron.
Πολλοί τραπεζικοί κολοσσοί, μεταξύ αυτών οι Citigroup, Goldman Sachs και HSBC, έχουν εκφράσει τη θέληση τους να μετακινήσουν μέρος των δραστηριοτήτων τους από το Λονδίνο, την πόλη – κέντρο των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στη Γηραιά Ήπειρο, εξαιτίας της επικείμενης αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι πιο ελκυστικές από τις εναλλακτικές λύσεις για τις παραπάνω τράπεζες είναι το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη.
Ωστόσο, αν αναλογιστούμε την έρευνα της Synechron και το γεγονός ότι χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι εργάζονται στο Λονδίνο, τότε η μετεγκατάσταση ίσως είναι κάτι παραπάνω από δαπανηρό.
Για παράδειγμα, για τη μεταφορά συνόλου εγκαταστάσεων που στεγάζουν 5.000 υπαλλήλους, θα χρειαστούν περίπου 328 εκατ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης