Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gulen: Οι ΗΠΑ πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να δώσουν στον Erdogan αυτό που επιθυμεί

Gulen: Οι ΗΠΑ πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να δώσουν στον Erdogan αυτό που επιθυμεί
«Εγώ και το κίνημά μου λαμβάνουμε σαφή θέση κατά του εξτρεμισμού»
Ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε χθες (25/7) στη New York Times, έστειλε ο Fetullah Gulen, ζητώντας από την Ουάσινγκτον να μην τον εκδώσει στην Τουρκία, η οποία τον κατηγορεί ως τον κύριο οργανωτή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος ιεροκήρυκας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σε μία εποχή που οι δυτικές δημοκρατίες ψάχνουν για μετριοπαθείς μουσουλμανικές φωνές, εγώ και οι φίλοι μου στο κίνημα Himzet λαμβάνουμε σαφή θέση κατά του εξτρεμισμού», προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει τις ΗΠΑ να αποφύγουν την ποινική του δίωξη.
«Ο πειρασμός να δοθεί στον Erdogan ό,τι θέλει είναι κατανοητός, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αντισταθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gulen, γνωρίζοντας ότι η ενδεχόμενη μη έκδοσή τους στην Τουρκία αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στις σχέσεις των δύο χωρών.
Αναφορικά με το ζήτημα του πραξικοπήματος, για το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη, ο Gulen ανέφερε ότι «εάν κάποιος που είναι φιλικά προσκείμενος προς το κίνημα Hizmet έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε μία απόπειρα πραξικοπήματος, τότε προδίδει τα ιδανικά μου».
Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες, δύο υψηλόβαθμα μέλη του τουρκικού στρατού που ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος αποκαλύφθηκε ότι ήταν φιλικά προσκείμενοι στο κίνημα Gulen, ενισχύοντας τις πεποιθήσεις της τουρκικής κυβέρνησης για άμεση ανάμειξη του ιεροκήρυκα στο πολύνεκρο γεγονός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης