Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε ρυθμούς ανάπτυξης παραμένει ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο - Στις 52 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε ρυθμούς ανάπτυξης παραμένει ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούλιο - Στις 52 μονάδες ο PMI
Ο εν λόγω κλάδος στην Ελλάδα επέστρεψε στη συρρίκνωση, καταγράφοντας χαμηλό διμήνου, στις 48,7 μονάδες
Σε ρυθμούς ανάπτυξης εξακολουθεί να βρίσκεται για ακόμα ένα μήνα ο μεταποιητικός κλάδος στις χώρες της Ευρωζώνης, όπως καταδεικνύει ο δείκτης της Markit, παρά την ελαφριά επιβράδυνση που σημειώθηκε σε σχέση με τον Ιούνιο, την ίδια στιγμή που ο σχετικός δείκτης στην Ελλάδα επιστρέφει στη συρρίκνωση, καταγράφοντας χαμηλό διμήνου.
Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης PMI της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο, βρέθηκε στις 52 μονάδες, έναντι 52,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να βρεθεί στις 51,9 μονάδες.
Καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω επιβράδυνση διαδραμάτισαν τόσο η πτωτική τάση των νέων παραγγελιών, όσο και ο ασθενέστερος ρυθμός αύξησης των νέων εργασιών, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης εδώ και 37 συνεχόμενους μήνες.
Ηγετικό ρόλο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης διαδραμάτισε για έναν ακόμα μήνα η Γερμανία, με το δείκτη να βρίσκεται στις 53,8 μονάδες, ενώ οι νέες παραγγελίας αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2014.
Παράλληλα, στη δεύτερη και στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Αυστρία (53,4 μονάδες) και Ολλανδία (53,2 μονάδες) αντίστοιχα, με τις δύο χώρες να καταγράφουν πολύ υψηλά ποσοστά στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Αντιθέτως, σε ρυθμούς συρρίκνωσης επέστρεψε η Ελλάδα, με τον σχετικό δείκτη να βρίσκεται στις 48,7 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων τον Ιούνιο, καθώς ο κλάδος δέχθηκε ισχυρές πιέσεις στον τομέα των νέων επιχειρήσεων, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας της απασχόλησης κατέγραψε αύξηση με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα ετών.
Επίσης, στην τελευταία θέση της λίστας βρέθηκε η Γαλλία, η οποία ταλαιπωρείται από τεράστια αστάθεια στο εσωτερικό της χώρας της, με το μεταποιητικό κλάδο να βρίσκεται στις 48,6 μονάδες, ενώ κατέγραψε και μείωση στα επίπεδα στελέχωσης για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης