Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siemens: Πτώση στα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 1,33 δισ. ευρώ

tags :
Siemens: Πτώση στα κέρδη το β΄ τρίμηνο 2016 - Στα 1,33 δισ. ευρώ
Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +5%, στα 19,8 δισ. ευρώ
Ελαφριά πτώση κατέγραψε στα καθαρά κέρδη της για το β΄ τρίμηνο 2016 η Siemens, όπως ανακοίνωσε σήμερα (4/8) η γερμανική εταιρία, η οποία ωστόσο αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία που θα έχει κατά το σύνολο του έτους.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της γερμανικής εταιρίας διαμορφώθηκε στα 1,33 δισ. ευρώ, έναντι 1,36 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +5%, στα 19,8 δισ. ευρώ, ενώ οι νέες παραγγελίας αυξήθηκαν κατά +6%, στα 21,06 δισ. ευρώ, δεχόμενες ώθηση κυρίως από τις τεράστιες παραγγελίες στα ενεργειακά τμήματα της εταιρίας.
Το περιθώριο κέρδους της εταιρίας ενισχύθηκε κατά +10,8%, έναντι 9,5% το προηγούμενο έτος, βοηθούμενο κυρίως από τη βελτίωση στις μονάδες φυσικού αερίου, διαχείρισης ενέργειας και αιολικής ενέργειας.
Να σημειώσουμε ότι μετά τα αποτελέσματα, η Siemens ανακοίνωσε ότι αναμένει τα κέρδη της ανά μετοχή να ανέλθουν μεταξύ των 6,5 με 6,7 ευρώ, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων των 6 με 6,4 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης