Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία το Brexit και η αδύναμη αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ

Wells Fargo: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία το Brexit και η αδύναμη αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ
«Αν και δεν περιμένουμε τα δύο φαινόμενο να έχουν μεγάλη διάρκεια, σίγουρα θα έχουν αρνητικές, έστω και μικρές, συνέπειες στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα»
Η επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η αδύναμη ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄3μηνο του 2016, αναμένεται να ασκήσουν καθοδικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, εκτιμά σε σημερινή (10/8) της έκθεση η Wells Fargo.
Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, η αβεβαιότητα που ήδη υπάρχει για την παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω ενόψει του Brexit, εντείνοντας παράλληλα τον κίνδυνο και επιδρώντας αρνητικά στην ανάπτυξη.
Επίσης, η απρόσμενα αδύναμη ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ το β' 3μηνο του τρέχοντος έτους θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, λόγω της μεγάλης βαρύτητας του αμερικανικού ΑΕΠ.
«Αν και δεν περιμένουμε τα παραπάνω δύο φαινόμενο να έχουν μεγάλη διάρκεια, σίγουρα θα έχουν αρνητικές, έστω και μικρές, συνέπειες στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα», σχολιάζουν οι αναλυτές της Wells Fargo.
Η Fargo, σε ό,τι αφορά την αμερικανική οικονομία, τονίζει πως αν και το γ΄ 3μηνο προβλέπεται μία ικανοποιητική ανάκαμψη, προς το τέλος του έτους οι προεδρικές εκλογές (8 Νοεμβρίου) ίσως δημιουργήσουν μία αβεβαιότητα στις ΗΠΑ.
Τέλος, για την άμεση «επίλυση» των παραπάνω δύο επίμαχων θεμάτων, η αμερικανική τράπεζα αναφέρει πως αναμένει κάποια μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής από το Ηνωμένο Βασίλειο και υψηλότερες κρατικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης