Τελευταία Νέα
Διεθνή

Banco Santander: Το βρετανικό δημοψήφισμα σήμανε το τέλος της σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα

Banco Santander: Το βρετανικό δημοψήφισμα σήμανε το τέλος της σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα
Η ισπανική τράπεζα υπογραμμίζει τον κίνδυνο να προσφέρει ακόμα και αρνητικά επιτόκια στο άμεσο μέλλον
Το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου σήμανε το τέλος της σταθερότητας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αναφέρει σε δηλώσεις του στην Guardian ο επικεφαλής της τράπεζας για το Ηνωμένο Βασίλειο, Nathan Bostock.
Οι επισημάνσεις του κ. Bostock έρχονται μία μόλις ημέρα αφότου η ισπανική τράπεζα περιέκοψε στο 1,5% το επιτόκιο σε πολλά από τα δημοφιλή προγράμματα της.
Μάλιστα, στην 6μηνιαία της έκθεση (α΄6μηνο) για το 2016, η Santander υπογραμμίζει τον κίνδυνο να προσφέρει ακόμα και αρνητικά επιτόκια στο άμεσο μέλλον, ειδικά σε ό,τι αφορά τους καταθέτες της στη Μεγάλη Βρετανία.
Επίσης, αναφέρει και μία γενικότερη αναθεώρηση στη λειτουργία της εντός του νησιού, χωρίς να προααγγείλει κλείσιμο καταστημάτων κλπ...
Επί της ευκαιρίας αναφέρεται πως η Bank of England μείωσε στο 0,25% το βασικό της επιτόκιο, αποκλείοντας όμως την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων.
Ωστόσο, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, η Santander ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,1 δισ. στερλίνες από τις δραστηριότητες της στο Ηνωμένο Βασίλειο το α΄6μηνο του τρέχοντος έτους, ένα ποσό αυξημένο κατά 16% σε ετήσια βάση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης