Τελευταία Νέα
Διεθνή

P. Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Τα στοιχεία για την εργασία αποδεικνύουν την οικονομική μας ισχύ

P. Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Τα στοιχεία για την εργασία αποδεικνύουν την οικονομική μας ισχύ
Η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία παρέμεινε σε χαμηλό 11 ετών τον Ιούλιο του 2016
Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας της Μεγάλης Βρετανίας που δημοσιεύθηκαν σήμερα 17/8 αποδεικνύουν την οικονομική της ισχύ παρά το επικείμενο Brexit, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών του νησιού, Phillip Hammond.
«Η οικονομία μας έχει προσαρμοστεί μετά το δημοψήφισμα (23 Ιουνίου).
Βρισκόμαστε σε μία θέση οικονομικής ισχύος.
Τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς δείχνουν ότι τους μήνες πριν το δημοψήφισμα η απασχόληση έφτασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ», ανέφερα χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία παρέμεινε σε χαμηλό 11 ετών τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.
Συγκεκριμένα, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να βρίσκεται στο 4,9%, διαψεύδοντας τις προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, για αύξηση στο 5,5%.
Παράλληλα, το ποσοστό απασχόλησης βρίσκεται στο 74,5%, αποτελώντας το υψηλότερο ποσοστό από το 1971, όταν ξεκίνησε η υπηρεσία να παρέχει τα σχετικά στοιχεία.
Σε ότι αφορά τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, καταγράφηκε απροσδόκητη μείωση κατά 8.600, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των αιτήσεων κατά 9.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης