Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Jackson Hole - Στο επίκεντρο η ομιλία της Janet Yellen - Τι θα κάνει με τα επιτόκια

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Jackson Hole - Στο επίκεντρο η ομιλία της Janet Yellen - Τι θα κάνει με τα επιτόκια
Εν μέσω αντιφατικών δηλώσεων από αξιωματούχους της FED, όλοι περιμένουν από την Yellen να δώσει ένα δείγμα των προθέσεων της
Στο Jackson Hole είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς εκεί θα αρχίσει την Παρασκευή (26/8/2016) η ετήσια συνάντηση της FED, όπου θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Janet Yellen.
Εκεί αναμένεται να δώσει ένα πρώτα δείγμα του τι μέλλει γενέσθαι με τα αμερικανικά επιτόκια, μετά τις αντιφατικές δηλώσεις από διάφορους αξιωματούχους της FED κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο συνήθως-ύποπτος William Dudley (πρόεδρος της FED Νέας Υόρκης και σύμμαχος της Yellen) έχει δηλώσει ότι μια αύξηση τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι πιθανή, αλλά και ότι «βρισκόμαστε πιο κοντά στη χρονική στιγμή όπου τα επιτόκια θα είναι σκόπιμο να αυξηθούν».
Παράλληλα, o πρόεδρος της FED Ατλάντας Dennis Lockhart εξέφρασε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον μία αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε συμβεί εντός του 2016.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της FED στο Σαν Φρανσίσκο, Williams υπαινίχθηκε ότι το θέμα της αύξησης των επιτοκίων παραμένει στο τραπέζι κάθε συνεδρίασης ακόμα και του Σεπτεμβρίου.
Η τελευταία δήλωση από αξιωματούχο της FED έχει την Κυριακή (21/8/2016) από τον Stanley Fischer (αντιπρόεδρος), ο οποίος υπαινίχθηκε ότι εξετάζεται μια αύξηση επιτοκίων το 2016, αφού η αμερικανική οικονομία είναι ήδη κοντά στους στόχους της κεντρικής τράπεζας και η ανάπτυξη πρόκειται να ισχυροποιηθεί.
«Είμαστε κοντά στους στόχους μας», ανέφερε ο ίδιος.
«Μελλοντικά, αναμένω η ανάπτυξη του ΑΕΠ να αυξηθεί τους ερχόμενους μήνες, καθώς ανακάμπτει η επένδυση από μια απροσδόκητα αδύναμη περίοδο και εξαλείφεται η δυσκολία από προηγούμενη ανατίμηση του δολαρίου», τόνισε ο τραπεζίτης, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τις προβλέψεις του.

Το ημερολόγιο της εβδομάδας


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης