Διεθνή

Russia Today: Το Ιράν είναι έτοιμο για συνομιλίες για το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου

Russia Today: Το Ιράν είναι έτοιμο για συνομιλίες για το πάγωμα παραγωγής πετρελαίου
Η προηγούμενη απροθυμία του Ιράν ήταν ένα από τα κύρια εμπόδια για τη θέσπιση ενός παγκόσμιου ανώτατου ορίου παραγωγής
Η Τεχεράνη έχει διαμηνύσει στον ΟΠΕΚ ότι θα συμμετέχει στις συνομιλίες μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου στον κόσμο στην Αλγερία το Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με το Russia Today, η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός του ΟΠΕΚ έχει αυξήσει την παραγωγή μετά την κατάργηση των δυτικών κυρώσεων, τον Ιανουάριο, με στόχο τα 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Ωστόσο, η χώρα είχε αρνηθεί να συμμετέχει σε μια προηγούμενη προσπάθεια παγώματος της παραγωγής τον Απρίλιο.
Οι συνομιλίες κατέρρευσαν αφού η Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι δεν θα κάνει μια συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή του αντιπάλου της.
«Το Ιράν θα φτάσει σύντομα στο επίπεδο παραγωγής που είχε προ των κυρώσεων και μετά από αυτό μπορεί να συνεργαστεί με τους άλλους.
Σε γενικές γραμμές, το Ιράν προτιμά περισσότερες ενέργειες από την πλευρά του ΟΠΕΚ και όχι μόνο το πάγωμα στο μέγιστο επίπεδο παραγωγής του συνόλου των μελών.
Εάν αυτό το πάγωμα θα συμβάλει στη βελτίωση των τιμών, το Ιράν θα βοηθήσει», δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει τις θέσεις της Τεχεράνης.
Τα στοιχεία του Ιουλίου δείχνουν ότι το Ιράν είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου του, καθώς η παραγωγή έφθασε στα 3,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης