Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Presse: Παρά τον σεισμό στην Ιταλία, η Ευρωζώνη πρέπει να τηρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας

Die Presse: Παρά τον σεισμό στην Ιταλία, η Ευρωζώνη πρέπει να τηρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας
Η Ιταλία πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει η αυστριακή εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να τηρήσουν το Σύμφωνο Σταθερότητας στη σημερινή του μορφή, παρά τον σεισμό στην Ιταλία, διατυπώνει η συντηρητική, αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, ο ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, καλούσε ήδη πριν τον φονικό σεισμό να υπάρξει χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας.
Ο Renzi θέλει, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, να παρουσιάσει ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, με χρηματοδότηση μέσω της αγοράς χρέους, αν και ο λόγος του χρέους επί του ΑΕΠ της Ιταλίας αυξήθηκε σε 135,2% το τρέχον έτος (2016).
Μάλιστα, σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα, από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο η Ελλάδα έχει υψηλότερο λόγο χρέους-ΑΕΠ από την Ιταλία.
Σύμφωνα με την Presse, η Ιταλία πρέπει πρώτα απ’ όλα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
«Γιατί είναι η κακοδιαχείριση ακόμα διαδεδομένη στις τράπεζες;», διερωτάται η εφημερίδα, προσθέτοντας πως η χώρα συνεχίζει να σηκώνει το βάρος της παραφουσκωμένης γραφειοκρατίας της, που εμποδίζει την ανάπτυξη των επενδύσεων.
«Ίσως αν υπήρχε λιγότερη διαφθορά θα υπήρχαν και λιγότεροι θάνατοι από τον σεισμό. Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί έχουν απερίφραστα επικρίνει την ποιότητα των κτιρίων στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό», σημειώνει η εφημερίδα, μάλλον σε μια κακόβουλη κριτική, που θα έπρεπε να εκλείπει.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης