Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Το πρώτο μεγάλο σημάδι ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει σχέδιο για το Brexit

Business Insider: Το πρώτο μεγάλο σημάδι ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει σχέδιο για το Brexit
Σημαντική βελτίωση παρουσίασε τον Αύγουστο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία βελτιώθηκε σημαντικά τον Αύγουστο του 2016, καθώς οι Βρετανοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις αγορές και όχι την αποταμίευση στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Το βαρόμετρο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης της GfK κατάδειξε μια άνοδο πέντε μονάδων, με τον δείκτη να αγγίζει το -7, μετά το -12 όπου βρέθηκε τον Ιούλιο.
Τα αποτελέσματα έρχονται αφού η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια από 0,5% στα 0,25% στις 4 Αυγούστου 2016, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία της Τράπεζας.
Η κίνηση της Τράπεζας της Αγγλίας είχε στόχο την ενθάρρυνση των δαπανών και του φθηνού δανεισμού, και κατά κοινή αποδοχή ήταν μια θετική κίνηση για την προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από μια επικείμενη ύφεση.
Σύμφωνα με το Business Insider, φαίνεται σαν να έχει άμεσο αντίκτυπο, με τους καταναλωτές που συμμετείχαν στην έρευνα να επισημαίνουν τις βελτιώσεις στην οικονομική τους κατάσταση αλλά και στην οικονομία γενικότερα ως τους λόγους για την ενίσχυση της αισιοδοξίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης