Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem στη Rai: Δύσκολος ο χειμώνας για την ιταλική οικονομία - Απαραίτητη η μείωση του δημόσιου χρέους

Dijsselbloem στη Rai: Δύσκολος ο χειμώνας για την ιταλική οικονομία -  Απαραίτητη η μείωση του δημόσιου χρέους
Η κυβέρνηση Renzi πρέπει να ετοιμάσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, με σεβασμό στις υποδείξεις που της έχουν αποσταλεί
Δύσκολος αναμένεται ο χειμώνας και γι την ιταλική οικονομία καθώς όπως φαίνεται οι Βρυξέλλες δεν είναι διατεθειμένες να διευκολύνουν την κυβέρνηση Renzi.
Σύμφωνα με την ιταλική Rai στο Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Κόμο της Ιταλίας ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis και ο πρόεδρος τους Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem περιόρισαν τις ιταλικές βλέψεις για ενίσχυση της ευελιξίας σε ότι αφορά τη μείωση του δημόσιου χρέους.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup «το μεγαλύτερο θέμα δεν είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Το κύριο θέμα αφορά την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς και των επενδυτών.
Η Ιταλία χρειάζεται σταθερές δημοσιονομικές πολιτικές και μείωση του δημόσιου χρέους».
Κατά την άποψή του, «η κυβέρνηση Renzi ακολουθεί τον σωστό δρόμο, αφού ξεκίνησε ένα πρόγραμμα φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι βασικής σημασίας».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis υπογράμμισε ότι «τα σχετικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα περιορισμένα διότι η Ιταλία, τα εξάντλησε κατά το 2015, αλλά και κατά την διάρκεια της φετινής χρονιά»".
«Φυσικά, προσδοκάμε η κυβέρνηση Renzi να ετοιμάσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, με σεβασμό στις υποδείξεις που έχουν αποσταλεί στην Ιταλία", τόνισε ο Valdis Dombrovskis μιλώντας στην ιταλική Corriere della Sera.
Σχετικά με τα μέτρα για την βοήθεια των σεισμοπαθών της κεντρικής Ιταλίας και τις αναγκαίες δαπάνες για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι «σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, μπορούν να ληφθούν υπόψη μέτρα που λαμβάνονται μια μόνον φορά, και τα οποία να μην υπολογίζονται στα στοιχεία των δημοσίων δαπανών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης