Τελευταία Νέα
Διεθνή

Duterte (πρόεδρος Φιλιππίνων): Ο Obama είναι πουτάνας γιος

Duterte (πρόεδρος Φιλιππίνων): Ο Obama είναι πουτάνας γιος
Στον αέρα η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων
«Son of a bitch» (π.... γιο) αποκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρος Barack Obama ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte, καλώντας τον να μην κάνει μαθήματα στη χώρα του για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν οι δυο τους συναντηθούν στο Λάος.
Ο αριστερός, επικρινόμενος και ως λαϊκιστής νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων εξερράγη όταν του έγινε σχετική ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες πιέσεις του κ. Obama.
«Πρέπει να έχεις σεβασμό.
Δεν πρέπει απλώς να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις.
Π... γιε, θα σε βρίσω σε αυτό το φόρουμ», δήλωσε ο Duterte, λίγο πριν πετάξει για το Λάος, όπου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος της Ένωσης των Εθνών της Νότιας Ασίας (ASEAN).
«Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν τα γουρούνια εάν το κάνεις αυτό σε εμένα», είπε ακόμη ο Duterte.
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αναμενόταν να έχει άτυπη συνάντηση με τον Obama αύριο (6/9/2016) το απόγευμα, στο περιθώριο της συνόδου του ASEAN στη Βιεντιάν, πρωτεύουσα του Λάος.
Λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Duterte, ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να πλανώνται αμφιβολίες σχετικά με την πιθανή συνάντηση των δύο ανδρών.
Ο ίδιος αποκάλεσε τον Duterte «τύπο με έντονο ταμπεραμέντο», ενώ ανέφερε ότι θα εξετάσει μαζί με το επιτελείο του κατά πόσον μια συνάντηση μαζί του «θα είχε κάποιο νόημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης