Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ ζητά από την Fed ο Trump

Την αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ ζητά από την Fed ο Trump
Ο Trump έχει πολλάκις ισχυριστεί, ότι η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, «δεν αυξάνει τα επιτόκια για πολιτικούς λόγους»
Την ανάγκη αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ από την Federal Reserve επεσήμανε την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, ο οποίος κατά καιρούς κατηγορεί τη Fed ότι διατηρεί τα επιτόκια σε χαμηλό επίπεδο για να βοηθήσει την προεδρία του Barack Obama.
Σύμφωνα με τις νεότερες δηλώσεις του Trump, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει μια «λάθος οικονομία» και τα επιτόκιά της πρέπει να μεταβληθούν (=αυξηθούν).
«Διατηρούν τα επιτόκια χαμηλά, ούτως ώστε όλα τα υπόλοιπα να μην βυθιστούν», σχολίασε ο Trump, για να προσθέσει, ότι «έχουμε μια πολύ λάθος οικονομία».
«Κάποια στιγμή, τα επιτόκια θα πρέπει να αρχίσουν να αλλάζουν», είπε από το Οχάιο ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, για να τονίσει, ότι «το μόνο πράγμα που είναι ισχυρό είναι το τεχνητό [υψηλό] επίπεδο του χρηματιστηρίου».
Ο Trump έχει πολλάκις ισχυριστεί, ότι η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, «δεν αυξάνει τα επιτόκια για πολιτικούς λόγους», ξεχνώντας πως δεν εναπόκειται πλήρως στην Yellen να τα αυξήσει, αλλά στην περίφημη επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed.
Επιπλέον, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να ξεχνάει, πως η ανεξαρτησία της Fed - στον βαθμό που αυτή είναι δυνατόν να επιτευχθεί - αποτελεί εχέγγυο υγιών και κατάλληλων αποφάσεων νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης