Τελευταία Νέα
Διεθνή

Charles Schwab: Πιθανή παραμένει η αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016

Charles Schwab: Πιθανή παραμένει η αύξηση των επιτοκίων της Fed το 2016
Μικρός ο κίνδυνος ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με στέλεχος της Charles Schwab
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα προχωρήσει σε αύξηση των δολαριακών επιτοκίων εντός του 2016, διατυπώνει η επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων της Charles Schwab, Liz Ann Sonders.
Παρά τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η Sonders ανέφερε σε ομιλία της πως «αναμένουμε ότι η Fed θα θέλει να αυξήσει τα επιτόκια της έως το τέλος του έτους».
Η Sonders αναμένει, επίσης, ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια με βραδύ ρυθμό, ενώ υποστήριξε πως οι ασκούντες τη νομισματική πολιτική βρίσκονται κολλημένοι σε έναν κύκλο, από τον οποίο δεν αναμένεται να ξεκολλήσουν σύντομα.
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι κάθε φορά που αυξάνουν τα επιτόκια, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται, οι συνθήκες δανεισμού σφίγγουν και «η Fed πισωγυρίζει, καθώς η αγορά έχει κάνει τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει η ίδια».
Εφόσον ο βραδύς ρυθμός λήψης αποφάσεων της Fed επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι «δεν κυνηγούν μια υπερθέρμανση της οικονομίας ή ένα πληθωριστικό πρόβλημα».
Ο κίνδυνος ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας είναι χαμηλός, εκτίμησε το στέλεχος της Charles Schwab, επισημαίνοντας το μοντέλο της Cornestone Marco, βάσει του οποίου οι πιθανότητες βρίσκονται στο 34%.
Η ίδια τόνισε πως «η ύφεση των κερδών δεν είναι ύφεση της οικονομίας», ενώ εκτίμησε πως το ισχυρό δολάριο και η πτώση των τιμών του πετρελαίου οδήγησαν στην ύφεση των κερδών και υποστήριξε πως τα προβλήματα αυτά έχουν παρέλθει.
«Πιστεύω ότι η αγορά μπορεί να συνεχίσει να κινείται ανοδικά, όχι, όμως, χωρίς να υπάρξει δράμα», συμπλήρωσε η Sonders, σχολιάζοντας πως οι αμερικανικές, προεδρικές εκλογές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πηγή δράματος.
Όπως είπε, η επίδοση των μετοχών συνήθως υποχωρεί τις εκλογικές χρονιές, προσέθεσε, ωστόσο, πως «η προσπάθεια του να μαντέψεις τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς κοντά στις εκλογές είναι άνευ ουσίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης