Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτείται και από βουλευτής ο Cameron βάζοντας πρακτικά τέλος στην πολιτική του καριέρα

Παραιτείται και από βουλευτής ο Cameron βάζοντας πρακτικά τέλος στην πολιτική του καριέρα
Η παραίτηση του Cameron θα προκαλέσει αναπληρωματικές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια του Witney δυτικά της Οξφόρδης στο Όξφορντσάιρ, όπου ο 49χρονος πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται βουλευτής από το 2001
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός David Cameron.
Η παραίτηση του Cameron θα προκαλέσει αναπληρωματικές εκλογές στην εκλογική περιφέρεια του Witney δυτικά της Οξφόρδης στο Όξφορντσάιρ, όπου ο 49χρονος πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται βουλευτής από το 2001.
Ο Cameron ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών το 2005 και το 2010 αναδείχθηκε πρωθυπουργός, αξίωμα που διατήρησε επί σειρά έξι ετών, για να αναγκαστεί σε παραίτηση μετά την αποτυχία του να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο εντός της Ε.Ε. στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 το οποίο ο ίδιος προκάλεσε, έχοντας διεξάγει εκστρατεία κατά του Brexit και υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε..
Τον Cameron διαδέχθηκε στις 11 Ιουλίου 2016 στην ηγεσία των Συντηρητικών, αλλά και στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου η Theresa May, πρώην υπουργός Εσωτερικών του Cameron με την πλέον μακρόχρονη θητεία στο αξίωμα τα τελευταία 60 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης