Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Hollande - Merkel την Πέμπτη 15/9 - Στο επίκεντρο το Brexit

Συνάντηση Hollande - Merkel την Πέμπτη 15/9 - Στο επίκεντρο το Brexit
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 (13:30 ώρα Ελλάδας), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας
Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί στο επίκεντρο συνάντησης του προέδρου της Γαλλίας, Francois Hollande, και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Σεπεμβρίου, στο Παρίσι.
Στόχος της συνάντησης, που θα λάβει χώρα μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στη Μπρατισλάβα, είναι η εναρμόνιση των θέσεων Γερμανίας - Γαλλίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της καγκελαρίας.
Αναλυτικότερα, «αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στο να υπάρξει εναρμόνιση των θέσεων Γαλλίας- Γερμανίας πριν από την άτυπη Σύνοδο με θέμα την μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 16η Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα», όπου θα συμμετάσχουν τα 27 εναπομείναντα κράτη μέλη της ΕΕ, επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Merkel
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 (13:30 ώρα Ελλάδας), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γαλλικής προεδρίας.
Ενόψει αυτής της Συνόδου για την επόμενη ημέρα μετά το Brexit, που διεξάγεται τρεις μήνες μετά την απόφαση των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προετοιμάσει κοινές προτάσεις με στόχο να καταστήσουν την ευρωπαϊκή άμυνα περισσότερο «αποτελεσματική».
Αυτές οι προτάσεις συντάχθηκαν έπειτα από αίτημα του Francois Hollande και της Angela Merkel και απευθύνονται στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini.
Οι δύο ηγέτες ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στη Βαρσοβία και θα παρουσιάσουν τις σκέψεις τους την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης