Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναλυτικό έγγραφο για το Κυπριακό θα παραδώσει στον ΟΗΕ ο Νίκος Αναστασιάδης

Αναλυτικό έγγραφο για το Κυπριακό θα παραδώσει στον ΟΗΕ ο Νίκος Αναστασιάδης
Το έγγραφο θα παραδοθεί στον γενικό γραμματέα κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Αναστασιάδη και τον Mustafa Akinci, στις 25/9 
Αναλυτικό έγγραφο με τις διαφωνίες που έχουν προκύψει ανάμεσα σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά θα δώσει στον Ban Ki Moon ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Το έγγραφο θα παραδοθεί στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κατά τη συνάντηση που θα έχει στη Νέα Υόρκη με τον κ. Αναστασιάδη και τον Mustafa Akinci, στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης.
«Μόνο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο παρά πέντε της λύσης θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει επιδιαιτησία.
«Πρώτη φορά επιτυγχάνεται η διασφάλιση των βασικών ελευθεριών, ενώ και στο θέμα του πρωτογενούς δικαίου, υπήρξε μία διαφορετική προσέγγιση από την τουρκοκυπριακή πλευρά», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως δεν υπάρχουν συγκλίσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές στο εδαφικό, επισημαίνοντας πως η θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι να γίνουν ελάχιστες εδαφικές αναπροσαρμογές, ενώ σε αντίθετο κλίμα, έχουν ξεκαθαρίσει τα ζητήματα της ιθαγένειας, της κυριαρχίας και της διεθνούς προσωπικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης