Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση προκαταβολής φόρου για μεγάλες επιχειρήσεις σχεδιάζει η γαλλική κυβέρνηση το 2017

Αύξηση προκαταβολής φόρου για μεγάλες επιχειρήσεις σχεδιάζει η γαλλική κυβέρνηση το 2017
Τα σχέδια του Γάλλου προέδρου Francois Hollande για αύξηση προκαταβολής φόρου το 2017 αντιμετωπίστηκαν επικριτικά από τη μεγαλύτερη εργοδοτική οργάνωση της χώρας, Medef
Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει την προκαταβολή φόρου των μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων το - προεκλογικό έτος - 2017, επιχειρώντας να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον φορολογικά έσοδα για να χρηματοδοτήσει μια μείωση φόρων στα νοικοκυριά, να αυξήσει τις δαπάνες για την ασφάλεια και να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε 2,7%, από 3,3% εφέτος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Les Echos, η αυξημένη προκαταβολή φόρου εταιρικών κερδών θα αφορά σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 250 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αποφέρει επιπλέον φορολογικά έσοδα 400 εκατ. ευρώ το 2017, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα καταβάλλονταν το 2018.
Από την πλευρά της, η εφημερίδα L'Opinion εκτιμά ότι επιπλέον έσοδα 400 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να εισπραχθούν μέσω της διεύρυνσης της προκαταβολής φόρου που αποδίδουν οι τράπεζες για κάποιους αποταμιευτικούς λογαριασμούς.
Τα σχέδια του Γάλλου προέδρου Francois Hollande αντιμετωπίστηκαν επικριτικά από τη μεγαλύτερη εργοδοτική οργάνωση της χώρας, Medef, σύμφωνα με την οποία «για να χρηματοδοτήσει προεκλογικές χειρονομίες και να κατεβάσει το έλλειμμα σε 2,7% του χρόνου, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί δημοσιονομικά τρικ που βλάπτουν την ελκυστικότητα της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης