Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro (Πρόεδρος Βενεζουέλας): Πολύ κοντά σε συμφωνία οι χώρες του ΟΠΕΚ

Maduro (Πρόεδρος Βενεζουέλας): Πολύ κοντά σε συμφωνία οι χώρες του ΟΠΕΚ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος, παρά τα αποθαρρυντικά νέα που έρχονται από τις υπόλοιπες πλευρές
Στο γεγονός ότι οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας που θα επιφέρει σταθεροποίηση στην ενεργειακή αγορά, αναφέρθηκε σήμερα (19/9) ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, μετά από τις συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του από το Ιράν και τον Ισημερινό.
Συγκεκριμένα, ο Maduro συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισημερινού, Rafael Correa και τον πρόεδρο του Ιράν, Hassan Rouhani, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, χαρακτηρίζοντας το κλίμα των συζητήσεων «θετικό», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι μία συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
«Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που θα αποφέρει σταθεροποίηση στην αγορά», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Maduro, με την κρατική πετρελαϊκή εταιρίας της χώρας, PDVSA, να δηλώνει επίσης αισιόδοξη ότι μπορεί να υπάρξει μία «οριστική απάντηση» μέχρι το τέλος του μήνα.
Οι εν λόγω δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας έρχονται μόλις μία εβδομάδα πριν από την ανεπίσημη συνάντηση που θα έχουν οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία στο Αλγέρι, στο πλαίσιο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ, στο οποίο θα συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης.
Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία από πλευράς Βενεζουέλας, όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν εκφράσει την αμφιβολία τους για το κατά πόσο μία συμφωνία για σταθεροποίηση της ενεργειακής αγοράς θα μπορούσε να επιτευχθεί εντός του τρέχοντος μήνα, καθώς αρκετές χώρας, ανάμεσα τους και η Σαουδική Αραβία με το Ιράν, δεν προτίθεται ακόμα να «θυσιάσουν» το μερίδιό τους στην αγορά προκειμένου να σταθεροποιήσουν τις ενεργειακές τιμές.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσφατη κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου έχει στοιχήσει σε μεγάλο βαθμό στη Βενεζουέλα, της οποίας τα αποθέματα πετρελαίου είναι τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης