Τελευταία Νέα
Διεθνή

Swissquote Bank: Ανήσυχοι οι traders για το ενδεχόμενο επικράτησης D. Trump στις αμερικανικές εκλογές

Swissquote Bank: Ανήσυχοι οι traders για το ενδεχόμενο επικράτησης D. Trump στις αμερικανικές εκλογές
Μια προεδρία Trump θα μπορούσε να βοηθήσει και τα «περιθωριακά» πολιτικά κόμματα της Ευρώπης
Την έντονη ανησυχία των traders για τις επιπτώσεις, που θα έχει τυχόν επικράτηση του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές, διαπιστώνει ο Peter Rosenstreich, επικεφαλής αναλυτής αγορών της Swissquote Bank.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Rosenstreich, η “όρεξη” για ρίσκο έχει ξεθωριάσει, με πολλούς αναλυτές να επισημαίνουν ως βασικές αιτίες το εξαιρετικά απρόβλεπτο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και την αβεβαιότητα γύρω από την αποψινή (26/9) τηλεμαχία των δύο υποψηφίων (D. Trump, H. Clinton).
Ο Rosenstreich εκτιμά, επίσης, ότι μια προεδρία Trump θα μπορούσε να βοηθήσει και τα «περιθωριακά» πολιτικά κόμματα της Ευρώπης.
Η τάση του Trump να στηρίζει αντι-θεσμικά ζητήματα και υποψηφίους, όπως το Brexit και το πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, θα νομιμοποιήσει ευρωσκεπτικιστικές ομάδες.
Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση προβληματίζεται για το μέλλον της μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου και τις εκλογές σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, η ενίσχυση των περιθωριακών κομμάτων θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το γεωπολιτικό σκηνικό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης