Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 3% για τη μετοχή της Deutsche Bank, μετά την πώληση της Abbey Life Assurance

Άνοδος 3% για τη μετοχή της Deutsche Bank, μετά την πώληση της Abbey Life Assurance
Η Abbey Life, η οποία ήταν υπό τη διαχείριση της Deutsche Αsset Μanagement, εξαγοράστηκε από την Phoenix Group
Άνοδο 3,13% καταγράφει περί τις 15:10 η μετοχή της Deutsche Bank στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, έχοντας μάλιστα αυξητικές τάσεις από την έναρξη της σημερινής (28/9) συνεδρίασης.
Αφορμή αποτέλεσε αρχικά η ανακοίνωση του γερμανικού κολοσσού για πώληση της βρετανικής Abbey Life Assurance, με το τίμημα μάλιστα να ανέρχεται στα 935 εκατ. στερλίνες.
Η Abbey Life, η οποία ήταν υπό τη διαχείριση της Deutsche Αsset Μanagement, εξαγοράστηκε από την Phoenix Group, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Deutsche Bank, η πώληση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κεφαλαιακή της δομή, ενώ σε pro-forma επίπεδο θα βελτιώσει τον δείκτη Common Equity Tier 1 κατά περίπου 10 μονάδες βάσης.
Στη συνέχεια της ημέρας, ήρθε στο φως το δημοσίευμα της Die Zeit που ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Deutsche, γεγονός που αύξησε την αισιοδοξία των επενδυτών.  
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, σε περίπτωση ύψιστου κινδύνου, η γερμανική κυβέρνηση θα μπορεί να αναλάβει το 25% της Deutsche Bank.
Το εν λόγω σχέδιο θα περιλαμβάνει την πώληση των θυγατρικών μονάδων της γερμανικής κυβέρνησης, με την αίρεση της παροχής κυβερνητικών εγγυήσεων σε περίπτωση που απαιτηθεί για την ομαλή πώληση.
Οι γερμανικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η Die Zeit, αναφέρουν ωστόσο ότι δεν αναμένεται τελικά η Deutsche Bank να χρειαστεί στήριξη, κάτι που επιβεβαιώνει και η στάση του CEO της τράπεζας, John Cryan, ο οποίος έκανε δηλώσεις σήμερα 28/9 στην εφημερίδα «Bild».
«Σε καμία περίπτωση δε ζήτησα από την Καγκελάριο να μας στηρίξει.
Ούτε προτείνω κάτι τέτοιο.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι το ισχυρίζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Cryan.
Σχετικά με το υπέρογκο πρόστιμο των 14 δισ. δολ. που επέβαλε στην Deutsche το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο των στεγαστικών δανείων, ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει τελικά η τράπεζα δεν θα είναι τόσο υψηλό.
Σημειώνεται ότι μέχρι και χθες η μετοχή της τράπεζας κατέγραφε ράλι... προς τα κάτω, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης