Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των μετόχων της η Porsche, ελέω του σκανδάλου dieselgate

Στο στόχαστρο των μετόχων της η Porsche, ελέω του σκανδάλου dieselgate
Όπως υποστηρίζουν, η εταιρία θα έπρεπε να έχει αποκαλύψει την υπόθεση από μόνη της
Στο στόχαστρο των μέτοχων της βρίσκεται πλέον η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Porsche, εξαιτίας του σκανδάλου παραποίησης των εκπομπών ρύπων, για το οποίο κατηγορείται η Volkswagen.
Ειδικότερα, οι επενδυτές της Porsche Automobil Holding έχουν καταθέσει αγωγές κατά της εταιρείας, καθώς, όπως αναφέρει και στο σχετικό του δημοσίευμα το Bloomberg, η διοίκηση δεν τους ενημέρωσε εγκαίρως για τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η Volkswagen από το dieselgate.
Όπως υποστηρίζουν, εφόσον ο τότε CEO της VW, Martin Winterkorn, ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche, η εταιρία θα έπρεπε να έχει αποκαλύψει την υπόθεση από μόνη της.
Αυτό όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες χρηματικές απώλειες, όταν η μετοχή της εταιρείας άρχισε να μειώνεται, μετά τις αποκάλυψης για το σκάνδαλο.
Σημειώνεται πως η Porsche κατέχει πάνω από το ήμισυ των μετοχών της VW.
Όπως επισήμανε σήμερα ο δικαστής της Στουτγάρδης, Fabian Richter Reuschle, ο οποίος εκδικάζει και την υπόθεση, ενδέχεται να συνδυαστούν σχεδόν 150 μηνύσεις σε μία ειδική ομαδική αγωγή, με το συνολικό ποσό που διεκδικείται από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες να φτάνει ακόμα και τα 900 εκατ. ευρώ!
Ο εκπρόσωπος της Porsche αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των επενδυτών, τονίζοντας πως ο Winterkorn δεν επιτρεπόταν να μοιραστεί απόρρητες πληροφορίες που λάμβανε ως CEO της Volkswagen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης