Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 90 εκατ. δολαρίων στην Credit Suisse από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Πρόστιμο 90 εκατ. δολαρίων στην Credit Suisse από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Rolf Bogli, συμφώνησε και αυτός να συμβιβαστεί με τις αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο του ρόλου του στις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, καταβάλλοντας προσωπικά πρόστιμο 80 χιλ. δολαρίων
Πρόστιμο 90 εκατ. δολαρίων (περίπου 80 εκατ. ευρώ) επέβαλαν στην ελβετική επενδυτική τράπεζα Credit Suisse οι εποπτικές αρχές των ΗΠΑ την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι παραποιούσε σε παρουσιάσεις της προς επενδυτές, τη μέθοδο με την οποία υπολόγιζε ένα δείκτη αποτελεσματικότητάς της στον τομέα διαχείρισης ιδιωτικής περιουσίας.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η διαβόητη αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς SEC (Securities and Exchange Commission) υποχρέωσε την Credit Suisse πέραν της καταβολής του προστίμου, να αποδεχθεί παράλληλα και την ενοχή της στην υπόθεση, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Επιπλέον όλων αυτών, στο πλαίσιο του συμβιβασμού που επετεύχθη μεταξύ της SEC και της Credit Suisse, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τελευταίας Rolf Bogli συμφώνησε και αυτός να συμβιβαστεί με τις αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο του ρόλου του στις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, καταβάλλοντας προσωπικά πρόστιμο 80 χιλ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης