Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η οικονομία της χώρας εισέρχεται σε περίοδο αβεβαιότητας

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Η οικονομία της χώρας εισέρχεται σε περίοδο αβεβαιότητας
«Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να είναι η πιο τάχιστα αναπτυσσόμενη οικονομία του G7», σημείωσε ο βρετανός ΥΠΟΙΚ
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εισέρχεται σε μια περίοδο αβεβαιότητας, μετά την απόφαση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση [Brexit], υποστήριξε σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ο Philip Hammond, υπουργός Οικονομικών της χώρας.
«Η οικονομία μας είναι δομικά ισχυρή, αλλά αυτή τη στιγμή εισέρχεται σε μια περίοδο αβεβαιότητας, λόγω της απόφασης για Brexit», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στο δίκτυο CNBC.
Συνεχίζοντας επισήμανε πως «τα μεγέθη της ανάπτυξης, τα μεγέθη της απασχόλησης κατά το α’ εξάμηνο του έτους έχουν αναθεωρηθεί επί τα βελτίω. Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να είναι η πιο τάχιστα αναπτυσσόμενη οικονομία του G7, ωστόσο το 2017 θα είναι μια πιο ταραχώδης χρονιά».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν το υπουργείο Οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα εγκρίνει περαιτέρω χαλάρωση, ο Hammond δεν έδωσε σίγουρη απάντηση.
«Θα εξετάσουμε τις προτάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, με βάση τα δεδομένα.
Ενέκρινα έναν πρώτο γύρο τον Αύγουστο, ως απάντηση στο σοκ που δέχτηκε η οικονομία. Ωστόσο, έχουμε αντίληψη των επιπτώσεων της ποσοτικής χαλάρωσης και θέλουμε να χρησιμοποιηθεί αυτή με μεγάλη προσοχή και επιφυλακτικότητα», τόνισε ο Hammond.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης