Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Η Βρετανία θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μόνο αν αποδεχθεί τις 4 ελευθερίες της ΕΕ

Dijsselbloem: Η Βρετανία θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μόνο αν αποδεχθεί τις 4 ελευθερίες της ΕΕ
Ανάμεσα στις «ελευθερίες» βρίσκεται και η μετακίνηση εργατικού δυναμικού, κάτι που αποτελούσε και τις κύριες διαφωνίες που οδήγησαν στο Brexit
Η πρόσβαση της Μεγάλης Βρετανίας στην ενιαία αγορά προϋποθέτει αποδοχή των «τεσσάρων ελευθεριών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Σημειώνεται πως ανάμεσα στις «ελευθερίες» βρίσκεται και η ελεύθερη μετακίνηση εργατικού δυναμικού, κάτι που αποτελούσε και τις κύριες διαφωνίες που οδήγησαν στο Brexit.
Μιλώντας στο CNBC, αν και κράτησε πιο ήπιους τόνους απέναντι στη Βρετανία, διατήρησε σε γενικές γραμμές τη σκληρή στάση των περισσότερων Ευρωπαίων αξιωματούχων κατά του νησιού.
Επίσης, διαμήνυσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να περιμένει «μία μάχη» στις επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, καθώς η Ένωση θα επιδιώξει την καλύτερη γι' αυτήν συμφωνία.
«Νομίζω πως οι επιπτώσεις του Brexit θα είναι ακόμα χειρότερες.
Είμαστε ακόμα στην αρχική διαδικασία που προσπαθούμε να το κατανοήσουμε.
Χρειαζόμαστε μία καλή συμφωνία (ως Ε.Ε.), είτε αυτή έρθει νωρίτερα, είτε αργότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κανάλι, ενώ συμπλήρωσε:
«Πιστεύω ότι και στο μέλλον οι εμπορικές μας σχέσεις μας με τη Βρετανία θα είναι ισχυρές».
Καταλήγοντας, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας σχολίασε πως θα αποτελέσει μεγάλο λάθος να «τιμωρηθούν» οι Βρετανοί για την απόφαση τους...

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης