Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξος ο Moscovisi για το Eurogroup της Δευτέρας: Θα υπάρξει πρόοδος

Αισιόδοξος ο Moscovisi για το Eurogroup της Δευτέρας: Θα υπάρξει πρόοδος
Τι ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Pierre Moscovisi
Θετική ήταν σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Pierre Moscovisi, η συνάντησή του  με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
 Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για την συνάντηση της Δευτέρας στο Eurogroup, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει πρόοδος.
Ο P. Moscovisi,  όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα, σημείωσε πως συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα αποφασιστεί  η αποδεύσμευση της υποδόσης των 2,8 δις στην Ελλάδα.
Όπως είπε, «μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος».
Για το χρέος ο ίδιος ανέφερε «ας προχωρούμε βήμα-βήμα.
Στόχος της Επιτροπής είναι μια παγκόσμια συμφωνία ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό σημαίνει πρώτα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως».
Κληθείς να απαντήσει για το τι θα γίνει σε διαφορετική περίπτωση είπε «δεν υπάρχει "αλλιώς", δεν είμαι τύπος του "και αν…"».
«Θα γίνει, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης ως συνόλου», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης