Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία G7 για την από κοινού προστασία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος από κυβερνο-επιθέσεις

tags :
Συμφωνία G7 για την από κοινού προστασία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος από κυβερνο-επιθέσεις
Οι κατευθυντήριες γραμμές της G7 δίνουν οδηγίες στις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν, ότι οι εποπτικές αρχές των χρηματο-οικονομικών συστημάτων θα περιφρουρούν την ετοιμότητα κυβερνο-ασφάλειας τραπεζών και οργανισμών
Τις κατευθυντήριες γραμμές που θα διέπουν εφεξής την προστασία του παγκόσμιου χρηματο-πιστωτικού συστήματος από κυβερνο-επιθέσεις συμφώνησαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 οι χώρες της ομάδος G7, δηλαδή των επτά πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη.
Τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα παραβίασης των συστημάτων ασφαλείας τραπεζών σε ολόκληρο τον πλανήτη, τα οποία έχουν οδηγήσει τις ισχυρότερες χώρες στη συνειδητοποίηση, ότι απαιτούνται αποτελεσματικότερα μέτρα προστασίας του χρηματο-πιστωτικού συστήματος διεθνώς.
«Οι κίνδυνοι κυβερνο-επιθέσεων αυξάνονται και λαμβάνουν ποικίλες μορφές, απειλώντας να διαταράξουν τα διασυνδεδεμένα παγκόσμια χρηματο-οικονομικά συστήματα», σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που συμφωνήθηκαν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών της G7.
Οι κατευθυντήριες γραμμές δίνουν οδηγίες στις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν, ότι οι εποπτικές αρχές των χρηματο-οικονομικών συστημάτων θα περιφρουρούν την ετοιμότητα κυβερνο-ασφάλειας των τραπεζών και οργανισμών που εποπτεύουν.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι κυβερνήσεις των G7 υποτίθεται ότι θα ενημερώνουν η μία την άλλη περί των κοινών απειλών που αντιμετωπίζουν και θα συνεργάζονται για τον περιορισμό των παραβιάσεων των πληροφορικών τους συστημάτων.
«Η διατήρηση της εμπιστοσύνης και πίστης στον χρηματο-οικονομικό τομέα βελτιώνεται σημαντικά όταν οι εταιρείες και οι δημόσιες αρχές έχουν την ικανότητα να βοηθήσουν η μία την άλλη με τρόπο αμοιβαίο», όπως αναφέρεται στις κατευθυντήριες γραμμές της G7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης