Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu για Συνθήκη της Λωζάνης: Όλοι πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες, είτε τους αρέσει είτε όχι

Cavusoglu για Συνθήκη της Λωζάνης: Όλοι πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες, είτε τους αρέσει είτε όχι
«Ο Πρόεδρος Erdogan σαφώς μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία»
Απόσταση από τις δηλώσεις του Recep Tayyip Erdogan σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης πήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu.
Υπενθυμίζεται πως οι αναφορές του Τούρκου Προέδρου πριν από περίπου δύο εβδομάδες πως η Άγκυρα αδικήθηκε από τη Συνθήκη, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, ειδικά στο εσωτερικό της χώρας μας.
Επί αυτού, στη σημερινή (12/10) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ρώτησε τον κ.Cavusoglu:
«Μετά την 15η Ιουλίου, όταν ο λαός της Τουρκίας προστάτευσε τη δημοκρατία του, έχουμε κάποιες περίεργες δηλώσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν, με τις οποίες φαίνεται να αμφισβητεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως και η Συνθήκη της Λωζάνης, ή απειλεί την Ευρώπη με μη τήρηση της συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για τους πρόσφυγες.
Η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;».
«Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι.
Αυτό το γεγονός, δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του, για το πόσο σωστές ήταν αυτές οι συμφωνίες ή πόσο δικαιολογημένες.
Ο Πρόεδρος Erdogan σαφώς μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία.
Αυτό είναι ελευθερία έκφρασης.
Δεν είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, επισήμανε πως η Τουρκία έχει σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, ξοδεύοντας μάλιστα 12 δισ. δολ. από τον δικό της προϋπολογισμό, τη στιγμή που έχει λάβει μόλις 535 εκατ. δολάρια.
Επίσης, τόνισε πως η Τουρκία έχει υποδεχθεί ήδη 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και επιθυμεί τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης