Διεθνή

Rosengren (Fed): Πρέπει να υπάρξει μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ

Rosengren (Fed): Πρέπει να υπάρξει μια επιθετική αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
«Η δική μου άποψη είναι ότι αν το ποσοστό ανεργίας μειωθεί ακόμα περισσότερο, στο 4,5% το 2017, είναι πιθανό να υπάρξει μία γρηγορότερη αύξηση των επιτοκίων»
Την πεποίθηση πως η Ομοσπονδιακή τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Reserve, Fed) πρέπει να προχωρήσει σε μία επιθετική αύξηση των επιτοκίων, πιο επιθετική από αυτή που σχεδιάζει, εξέφρασε ο πρόεδρος της Boston Fed, Eric Rosengren.
Σημειώνεται πως η Τράπεζα προβλέπει τα επιτόκια να φτάσουν πάνω από το 1% το 2017 και λίγο κάτω από το 2% το 2018, όταν αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εύρος 0,25 – 0,5%.
«Η δική μου άποψη είναι ότι αν το ποσοστό ανεργίας μειωθεί ακόμα περισσότερο, στο 4,5% το 2017, είναι πιθανό να υπάρξει μία γρηγορότερη αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε χαρακτηριστικά σε σημερινή (14/10) συνέντευξη Τύπου.
Η Fed είχε προγραμματίσει τέσσερις (4) αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2016, ωστόσο η παγκόσμια αβεβαιότητα λόγω του Brexit δεν την άφησαν να πραγματοποιήσει τα σχέδια της.
Οι αγορές προεξοφλούν μία σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα στη συνεδρίαση του ερχόμενου Δεκεμβρίου, που θα είναι και η τελευταία για το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης