Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Η δουλειά μας δεν είναι η ισοτιμία της στερλίνας, αλλά ο πληθωρισμός

Carney (BoE): Η δουλειά μας δεν είναι η ισοτιμία της στερλίνας, αλλά ο πληθωρισμός
«Το επίπεδο της στερλίνας θα παίξει ρόλο και στους στόχους μας για τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο έως τριών ετών»
Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BoE) πρέπει να έχει ως στόχο τον πληθωρισμό και όχι την ισοτιμία της στερλίνας, υποστήριξε ο διοικητής της, Mark Carney.
Ωστόσο, μέσω σημερινών (14/10) του δηλώσεων στο Νότινχαμ, ο κ.Carney απέρριψε τις κατηγορίες πως η BoE δεν ενδιαφέρεται και δεν λαμβάνει υπόψη την «βουτιά» που πραγματοποιεί το βρετανικό νόμισμα.
«Το επίπεδο της στερλίνας θα παίξει ρόλο και στους στόχους μας για τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο έως τριών ετών, άρα έχει σημασία για την άσκηση της νομισματικής μας πολιτικής», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης, ενώ επισήμανε πως η Τράπεζα θα «ανεχτεί» ένα υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού από το προβλεπόμενο του 2%.
Σημειώνεται πως η στερλίνα έχει χάσει περίπου 20% της αξίας της σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο από τις 23 Ιουνίου, οπότε και οι Βρετανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, ο κ. Carney έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τη βρετανική κυβέρνηση, τονίζοντας πως η BoE δεν δέχεται εντολές από την ηγεσία της χώρας για τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης