Τελευταία Νέα
Διεθνή

Babis (ΥΠΟΙΚ Τσεχίας): Δεν είμαι υπέρ της εισόδου της χώρας στην Ευρωζώνη

Babis (ΥΠΟΙΚ Τσεχίας): Δεν είμαι υπέρ της εισόδου της χώρας στην Ευρωζώνη
Ολοφάνερα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Τσεχίας
Κατά της εισόδου της Τσεχίας στην Ευρωζώνη εμφανίστηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Andrej Babis, εις εκ των δημοφιλέστερων πολιτικών της χώρας.
«Σίγουρα δεν ενθουσιάζομαι με την ιδέα της ένταξης στην Ευρωζώνη», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στην τσέχικη εφημερίδα Hospodarske Noviny, ενώ προσέθεσε: «Την Τρίτη βρέθηκαν στο Λουξεμβούργο στη συνάντηση του υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., όπου τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη ήταν ολοφάνερα».
Ο Babis επισήμανε πως πολλά κράτη-μέλη της Ευρωζώνης δεν τηρούν τους κανόνες της ένωσης, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Τσεχία θα κληθεί να συμμετέχει σε διασώσεις άλλων χωρών ή τραπεζών.
Παραδέχτηκε, πάντως, ότι η υιοθέτηση του ευρώ θα ήταν επωφελής για ορισμένες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι δε θα εξαρτώνται από τη συναλλαγματική ισοτιμία της κορώνας.
«Ωστόσο», συνέχισε, «η συναλλαγματική ισοτιμία της κορώνας έναντι του ευρώ είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο».
Τέλος, τόνισε: «Βλέποντας τον λόγο που λειτουργεί η Ευρωζώνη, σίγουρα δεν είμαι υπέρ της υιοθέτησης του ευρώ».
Σημειώνεται πως η Τσεχία είναι μία από τις χώρες που πρέπει κάποια στιγμή να υιοθετήσουν το ευρώ, ωστόσο η κεντρο-αριστερή κυβέρνηση δεν έχει θέσει ακόμα κάποια ημερομηνία, ενώ δεν αναμένεται και να το κάνει σύντομα.
Ο πρωθυπουργός Bohuslav Sobotka υποστήριξε, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, πως η αλλαγή του νομίσματος είναι απλώς θέμα χρόνου.

www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης