Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά αμετάβλητες οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ - Στα 52,02 δολ. το Brent

Οριακά αμετάβλητες οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ - Στα 52,02 δολ. το Brent
Η συμφωνία του OPEC της 27ης Σεπτεμβρίου 2016 στην Αλγερία για μικρή μείωση παραγωγής συνεχίζει να προσφέρει ανοδική δυναμική στις τιμές του «μαύρου χρυσού»
Οριακά αμετάβλητες παρέμειναν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ κατά σχεδόν 0,5% αλλά και της νέας οριακής αύξησης στον αριθμό των πλατφορμών εξόρυξης σε λειτουργία στις ΗΠΑ.
Ιδιαίτερα το WTI διαπραγματεύτηκε σε ευνοϊκό κλίμα, μετά το κλείσιμο λόγω βλάβης ενός αγωγού πετρελαίου ικανότητας μεταφοράς 450 χιλ. βαρελιών ημερησίως που καταλήγει στο σημαντικό κέντρο διαμεταφοράς πετρελαίου Cushing της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, που αποτελεί σημείο φυσικής παράδοσης των προθεσμιακών συμβολαίων επί του WTI.
Η συμφωνία της 27ης Σεπτεμβρίου 2016 στην Αλγερία μεταξύ των χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC για μικρή μείωση της συνολικής παραγωγής τους - η οποία προς το παρόν κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, διασπώντας ολοένα και περισσότερα ρεκόρ - συνεχίζει να προσφέρει ανοδική δυναμική στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Οριακά αμετάβλητη (-0,02%) στα 52,02 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι διατηρήθηκε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Δεκεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 51,50 και 52,55 δολαρίων ΗΠΑ, κλείνοντας την εβδομάδα με οριακά κέρδη 0,06%.
Μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη 1,02% πραγματοποίησε η τιμή του future Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, παραμένοντας αμετάβλητο στα 50,44 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 49,90 και 51,14 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης