Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Nα μην κατασκευαστεί νέο αεροδρόμιο σε περιοχή ακτιβιστών ζητά η S. Royal

Le Monde: Nα μην κατασκευαστεί νέο αεροδρόμιο σε περιοχή ακτιβιστών ζητά η S. Royal
Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Segolene Royal θεωρεί ότι το 1 δισ. ευρώ μπορεί να διατεθεί σε άλλες υποδομές
Σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα (16/10) η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Segolene Royal δήλωσε ότι θα είναι προτιμότερο να εγκαταλειφθεί το αμφιλεγόμενο σχέδιο κατασκευής νέου αεροδρομίου στη Notre Dame des Landes (Loire - Atlantique), όπως γράφει η Le Monde.
To συγκεκριμένο έργο έχει πολλές φορές μπλοκαριστεί από ακτιβιστές και όπως ανέφερε η ίδια υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αν εκκενωθεί η περιοχή διά της βίας.
"Καταλαβαίνω την οργή που υπάρχει για την παράνομη κατάληψη της περιοχής, αλλά η γνώμη μου είναι ότι το κράτος οφείλει να είναι μετριοπαθές" ανέφερε η Royal, υπογραμμίζοντας ότι "τα 800 εκ. με 1 δισ. ευρώ που προορίζονταν για το έργο, θα μπορούσαν να διατεθούν για υποδομές σε άλλες περιοχές".
Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, που όσοι αντιτίθενται σε αυτό, αμφισβητούν τη σημασία του, έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης για πάνω από 50 χρόνια.
Συγκέντρωσε και το 55% σε ένα πρόσφατο τοπικό δημοψήφισμα, και όπως δήλωσε η υπουργός καταλαβαίνει "τους τοπικούς άρχοντες που δεν θέλουν να χάσουν το έρεισμά τους στην περιοχή, αλλά το θετικό για αυτούς δημοψήφισμα θα πρέπει να τους κάνει να κρίνουν δίκαια την κατάσταση".
Η ίδια ευχήθηκε να γίνει η ανάπτυξη του ήδη υπάρχοντος αεροδρομίου της Nantes Atlantique.
"Eίμαι έτοιμη να δώσω χρόνο σε όλα τα εργατικά συνδικάτα για να γίνει μία συζήτηση και μία κοινή προσπάθεια με καλή θέληση από όλες τις πλευρές" συμπλήρωσε η Royal.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls επιβεβαίωσε την Τρίτη 11/10 ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει το φθινόπωρο του 2016 στην εκκένωση της περιοχής από όσους αντιτίθενται στο σχέδιο για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου.
Η διαφωνία του πρωθυπουργού με την υπουργό του στο συγκεκριμένο θέμα είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης