Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosneft: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Essar Oil από την Ινδία – Στα 12,9 δισ. δολ. το deal

tags :
Rosneft: Ανακοίνωσε την εξαγορά της Essar Oil από την Ινδία – Στα 12,9 δισ. δολ. το deal
Η εν λόγω κίνηση αναμένεται να δώσει στη Ρωσία περισσότερο χώρο δράσης στην αγορά της Ινδίας, σε μία περίοδο μάλιστα που η ενεργειακή ζήτηση βρίσκεται σε έξαρση
Την εξαγορά της εταιρίας διύλισης πετρελαίου Essar Oil της Ινδίας ανακοίνωσε η ρωσική κρατική πετρελαϊκή Rosneft, με το deal να οριστικοποιείται στα 12,9 δισ. δολ, ενώ μερίδιο από την εν λόγω αγορά αναμένεται να κατέχει και ο επενδυτικός όμιλος United Capital Partners.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω κίνηση αναμένεται να δώσει στη Ρωσία περισσότερο χώρο δράσης στην αγορά της Ινδίας, σε μία περίοδο μάλιστα που η ενεργειακή ζήτηση βρίσκεται σε έξαρση.
"Η Rosneft εισέρχεται σε μία από τις πιο υποσχόμενες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες παγκόσμιες αγορές", ανέφερε σε ανακοίνωσή τους ο CEO της εταιρίας Igor Sechin, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΕΑ, η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, με τη ζήτηση να αναμένεται φέτος να εκτοξευθεί κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, η εν λόγω εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην πλευρά του Ιράν, η οποία μέχρι στιγμής αποτελούσε ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές πετρελαίου της Ινδίας, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα διυλιστήρια της χώρας κατασκευάστηκαν ώστε να επεξεργάζονται καλύτερα το ιρανικό αργό.
Πλέον, όπως είναι λογικό, η αγορά της Essar Oil από τη Rosneft αναμένεται να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις εισαγωγές από το Ιράν, αυξάνοντας τις αντίστοιχες από τη Ρωσία, με την πλευρά της Τεχεράνης να χρειαστεί νέους αγοραστές, σε μία περίοδο μάλιστα που το παγκόσμιο στερέωμα υποφέρει από την υπερπροσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης