Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κακόβουλο λογισμικό σε ινδικά ATMs εξέθεσε τους κωδικούς χρήσης 3,2 εκατ. χρεωστικών καρτών

Κακόβουλο λογισμικό σε ινδικά ATMs εξέθεσε τους κωδικούς χρήσης 3,2 εκατ. χρεωστικών καρτών
Η ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών αποτελεί πρόβλημα για την Ινδία, όπως αποκαλύπτουν οι 12 χιλιάδες απάτες που καταγράφηκαν οι οποίες σχετίζονται με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και διαδικτυακή τραπεζική το 2015
Κακόβουλο λογισμικό σε ινδικό δίκτυο Αυτομάτων Ταμειο-λογιστικών Μηχανών (ATMs) φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την παραβίαση των κωδικών χρήσης 3,2 εκατ. χρεωστικών καρτών, οδηγώντας σε υποκλοπή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς κατόχων τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ορισμένες εκ των ινδικών τραπεζών που επλήγησαν ζήτησαν από τους πελάτες τους να αλλάξουν τους κωδικούς ασφαλείας τους (PIN), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπλόκαραν τη χρήση χρεωστικών καρτών έκδοσής τους και προέβησαν σε αντικαταστάσεις αυτών.
Μέχρι στιγμής, οι κάρτες που επλήγησαν από την παραβίαση ασφαλείας χρησιμοποιήθηκαν από δίκτυο απατεώνων για την ανάληψη 195 χιλ. δολαρίων - κυρίως από την Κίνα και τις ΗΠΑ - μέσω των λογαριασμών 641 πελατών 19 ινδικών τραπεζών.
Οι ινδικές τράπεζες έχουν εκδώσει συνολικά 700 εκατ. χρεωστικές κάρτες, ένας αριθμός μάλλον μικρός για το πληθυσμιακό μέγεθος της χώρας, στην οποία οι συναλλαγές πραγματοποιούνται κατά βάση με μετρητά.
Ο Οργανισμός Εθνικών Πληρωμών της Ινδίας (NPCI) - που ελέγχει όλες τις πληρωμές λιανικής στην Ινδία - επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του, ότι υπήρξε «μια πιθανή παραβίαση σε ένα από τα συστήματα παρόχων εμβαζόμενων πληρωμών».
Η ασφάλεια των τραπεζικών συναλλαγών αποτελεί πρόβλημα για την Ινδία, όπως αποκαλύπτουν οι 12 χιλιάδες απάτες που καταγράφηκαν οι οποίες σχετίζονται με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και διαδικτυακή τραπεζική το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης