Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg για Monte dei Paschi: Ο «μήνας του μέλιτος» τελειώνει για τον Marco Morelli (CEO)

Bloomberg για Monte dei Paschi: Ο «μήνας του μέλιτος» τελειώνει για τον Marco Morelli (CEO)
Σύμφωνα με το Bloomberg, κάποιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι ήρθε η ώρα τόσο η τράπεζα όσο και η κυβέρνηση να παραδεχθούν την ήττα τους
Στην υπόθεση της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi αναφέρεται τo Bloomberg επισημαίνοντας ότι ο «μήνας του μέλιτος» για τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Marco Morelli, κράτησε 6 εβδομάδες.
Όπως αναφέρεται ο νεοδιορισθείς διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας κέρδισε την υπομονή των μετόχων, καθώς φάνηκε διατεθειμένος να εκτελέσει ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της τράπεζας.
Ωστόσο, η αισιοδοξία για το μέλλον της τράπεζας περιορίστηκε την Τρίτη (25/10/2016) όταν ο Morelli όταν επεσήμανε στους αναλυτές ότι η προσπάθεια του μόλις είχε αρχίσει.
Ως αποτέλεσμα, οι μετοχή υποχώρησε κατά 15%.
«Το μήνυμα ήταν απογοητευτικό διότι δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο από μια απλή ειδοποίηση για τις προθέσεις του», δήλωσε η Emanuele Vizzini της Investitori Sgr στο Μιλάνο.
«Είναι πολύ αμφίβολο ότι η τράπεζα, στο σημερινό περιβάλλον, θα εξασφαλίσει κάποια δέσμευση από κάποιον επενδυτή, οπότε ο κίνδυνος εκτέλεσης του όλου σχεδίου παραμένει πολύ υψηλός».



Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κάποιοι αναλυτές λέει ότι ήρθε ο καιρός η Ρώμη και η τράπεζα να παραδεχθούν την ήττα τους.
«Η Monte dei Paschi πρέπει να κλείσει, όπως έκαναν οι προβληματικές εταιρείες στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980.
Φτάνει πια!» δήλωσε ο David Hendler της Viola Risk Advisors.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης