Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Επιθυμητή και δυνατή η συνολική συμφωνία για την Ελλάδα τον Δεκέμβριο 2016

Moscovici: Επιθυμητή και δυνατή η συνολική συμφωνία για την Ελλάδα τον Δεκέμβριο 2016
Ο Γάλλος αξιωματούχος εξέφρασε την στήριξη του προς τις ελληνικές Αρχές
Θετικά αποτίμησε την όλη πρόοδο που έχει επιτευχτεί στην Ελλάδα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Jeroen Dijssebloem και τον Klaus Regling, ο Γάλλος αξιωματούχος θεώρησε «επιθυμητή και εφικτή» μία συνολική συμφωνία για την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2016 (στις 5/12 το Eurogroup), κάτι που θα σημάνει την επιστροφή της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης το 2017.
Μάλιστα, αφού εξέφρασε την στήριξη του προς τις ελληνικές Αρχές, προανήγγειλε πως την ερχόμενη εβδομάδα οι θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα για τη συνέχιση της αξιολόγησης, με τον στόχο να παραμένει η ολοκλήρωσή της το συντομότερο δυνατό.
Ο Επίτροπος έκανε εκτενή αναφορά και στην έτερη χώρα της λιτότητας, την Ισπανία, αποτιμώντας θετικά την «αξιοσημείωτη» πτώση της ανεργίας, «η οποία όμως παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Επίσης, τόνισε πως ο χρηματοπιστωτικός τομέας της χώρας πλέον είναι ιδιαίτερα σταθερός, ενώ παρότρυνε την ισπανική κυβέρνηση να δράσει γρήγορα για να μειωθεί το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης