Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συνεργασία με τον Trump προσβλέπει το ΔΝΤ - Δεν επικρίνει τις απόψεις του περί διεθνούς εμπορίου

Σε συνεργασία με τον Trump προσβλέπει το ΔΝΤ - Δεν επικρίνει τις απόψεις του περί διεθνούς εμπορίου
Το ΔΝΤ θέλει να πιστεύει, ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν και επί προεδρίας Trump πλήρως προσηλωμένες στην καθολική στήριξη του Ταμείου και άλλων διεθνών οργανισμών
Σε συνεργασία με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, προσβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Gerry Rice σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, προσθέτοντας ότι το Ταμείο δεν επιθυμεί να επικρίνει τις απόψεις του νέου Αμερικανού προέδρου αναφορικά με το διεθνές εμπόριο.
Το ΔΝΤ θέλει να πιστεύει, ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν και επί προεδρίας Trump πλήρως προσηλωμένες στην καθολική στήριξη του Ταμείου και άλλων διεθνών οργανισμών.
Για τον Rice, είναι νωρίς να αποτιμηθεί αν οι εμπορικές και διεθνείς οικονομικές πολιτικές που θα υιοθετήσει ο Trump θα προκαλέσουν ζημία στην παγκόσμια ανάπτυξη.
«Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες... Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποιές θα είναι οι τελικές πολιτικές και θα εκφράσουμε την άποψή μας τότε», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, άποψη του ΔΝΤ αποτελεί, ότι το [διεθνές] εμπόριο έχει προσφέρει μια μηχανή ανάπτυξης και έχει ανυψώσει πολλές χώρες πάνω από τη φτώχεια, όμως οι αρνητικές παρενέργειες του διεθνούς εμπορίου και της παγκοσμιοποίησης, περιλαμβανομένων των απωλειών θέσεων εργασίας, πρέπει να αντιμετωπιστούν περισσότερο αποτελεσματικά.
«Για όσους αισθάνονται αποκλεισμένοι ή εγκαταλειμμένοι, χρειαζόμαστε περισσότερες πολιτικές που συνδράμουν στην άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών», κατέληξε ο Rice.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης