Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure: Η εκλογή του Trump δείχνει πως η Ευρώπη πρέπει να ελέγχει τη μοίρα της

tags :
Coeure: Η εκλογή του Trump δείχνει πως η Ευρώπη πρέπει να ελέγχει τη μοίρα της
Για να γίνει αυτό χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης είπε ο Coeure
Την θέση ότι η εκλογή του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο γεγονός που δείχνει παράλληλα πως η Ευρώπη και η Ευρωζώνη πρέπει να πάρουν τον έλεγχο της μοίρας τους διατύπωσε ο Benoit Coeure, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα Le Progrès de Lyon ο Coeure υποστηρίζει πως η εκλογή του Trump είναι ένα «μεγάλο γεγονός» που στέλνει σαφή μηνύματα προς την Ευρώπη.
«Το μήνυμα που στέλνει στην Ευρώπη είναι ότι σε έναν κόσμο όπου οι αναταραχές αυξάνονται , η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει τον έλεγχο της μοίρας της.
Η Ευρώπη πρέπει να είναι δυνατή στα πεδία της άμυνας και της ασφάλειας, πρέπει να έχει μια ισχυρή οικονομία.
Και για να είναι η οικονομία ισχυρή, χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις χώρες ενώ και η Ευρωζώνη πρέπει να λειτουργήσει καλύτερα» τόνισε ο Couere.
Όπως είπε, είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν η εκλογή Trump θα επηρεάσει τις αποφάσεις της ΕΚΤ στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, όταν και θα ληφθούν αποφάσεις για επέκταση ή μη της ποσοτικής χαλάρωσης ενώ σημείωσε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί με προσοχή τις αντιδράσεις των αγορών.
«Κοιτώντας μπροστά, θα αξιολογήσουμε τις συνέπειες της εκλογής του Trump για την παγκόσμια οικονομία και για την ευρωζώνη», είπε ο Coeure, προσθέτοντας πως «η ανάκαμψη της ευρωζώνης ενισχύεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης