Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Ανοιχτό το Eurogroup σε μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων στην Ελλάδα

tags :
Dijsselbloem: Ανοιχτό το Eurogroup σε μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων στην Ελλάδα
Οι δηλώσεις αυτές σηματοδοτούν ότι ΕΕ και ΔΝΤ κάνουν βήματα για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους
Την θέση ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είναι ανοιχτοί στο να παράσχουν στην Ελλάδα πιο ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης διατύπωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι θα μπορούσε να γίνουν δεκτές οι εκκλήσεις του ΔΝΤ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αφήνοντας έτσι να φανεί ότι ο στόχος για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% από το 2018 και μετά θα μπορούσαν να μειωθούν.
Όπως μεταδίδουν οι FT, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι αν και το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξο για την πορεία της ανάπτυξης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα μπορούσε να καταστεί πιο «βιώσιμος».
«Το ΔΝΤ πιέζει για έναν πιο ρεαλιστικό στόχο.
Διάκειμαι θετικά προς αυτό» είπε ο Dijsselbloem, προσθέτοντας ότι η σχετική συζήτηση θα συζητηθούν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου.
«Θα πρέπει να δούμε πόσο επιεικές μπορεί να είναι το Eurogroup και ποιο θα μπορούσε να είναι ένα ρεαλιστικό πρωτογενές πλεόνασμα.
Αυτό είναι ένα ακόμα ανοιχτό ζήτημα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Όπως αναφέρουν οι FT, οι δηλώσεις αυτές του προέδρου του Eurogroup σηματοδοτούν ότι ΕΕ και ΔΝΤ προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα και το θέμα του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης