Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cryan (Deutsche Bank): Οι παγκόσμιοι τραπεζικοί κανόνες είναι επωφελείς μόνο για τις ΗΠΑ

Cryan (Deutsche Bank): Οι παγκόσμιοι τραπεζικοί κανόνες είναι επωφελείς μόνο για τις ΗΠΑ
Ο Cryan προειδοποίησε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, υποστηρίζοντας ότι «οι κανονισμοί που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μόνο προς όφελος των ΗΠΑ»
Οι παγκόσμιοι τραπεζικοί κανόνες είναι επωφελείς μόνο για τις ΗΠΑ.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times να χαρακτηρίζει τα σχόλιά του ως ακόμα μία ένδειξη της έντονης ανησυχίας που επικρατεί στη Γερμανία, ενόψει της κρίσιμης συνάντησης για την εναρμόνιση των διατλαντικών τραπεζικών προτύπων.
Ανώτατοι αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα για να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση σχετικά με τους κανόνες, με στόχο να κάνουν τις τράπεζες πιο ασφαλείς, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ άλλων το λεγόμενο εσωτερικό μοντέλο.
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θέλουν να περιορίσουν τον χώρο που έχουν οι τράπεζες για ελιγμούς, προκειμένου να τους αποτρέψουν από την προσπάθεια να ξεγελάσουν το σύστημα, αλλά οι ευρωπαίοι ομόλογοί τους ισχυρίζονται ότι η νέα προσέγγιση θα παραλείψει να λάβει υπόψη τις διαφορές μεταξύ της τραπεζικής αγοράς σε Ευρώπης και ΗΠΑ - όπως η αντιμετώπιση των στεγαστικών δανείων - και θα οδηγήσει σε δυσανάλογη αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, σημειώνουν οι FT.
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο της Φρανκφούρτης, ο Cryan προειδοποίησε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, υποστηρίζοντας ότι «οι κανονισμοί που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός τομέας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μόνο προς όφελος των ΗΠΑ».
«Νομίζω ότι είναι καιρός η Ευρώπη να ξεκινήσει τη θέσπιση κανόνων που ωφελούν την Ευρώπη και που δεν ευαγγελίζονται μια παγκόσμια εναρμόνιση που ακούγεται καλή στα χαρτιά, αλλά δεν έχει καμία σημασία», προσέθεσε.
«Πρέπει να η Ευρωζώνη να οδηγηθεί ξανά στην ανάπτυξη, πρέπει όλη η Ευρώπη να οδηγηθεί εκ νέου σε τροχιά ανάπτυξης», υποστήριξε ο Cryan, προσθέτοντας ότι «απαιτούνται όλων των ειδών οι απαντήσεις, αλλά χρειαζόμαστε πραγματικά μεταρρυθμίσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης