Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περού: Ο πρόεδρος του Μεξικού θέλει "διάλογο" με τον Trump – Τι ανέφερε

Περού: Ο πρόεδρος του Μεξικού θέλει
O Μεξικανός πρόεδρος, Enrique Peña Nieto, συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του APEC
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Peña Nieto, επιθυμεί «να ευνοήσει τον διάλογο» για μια "νέα ατζέντα" με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, D. Trump.
O Μεξικανός πρόεδρος που συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του APEC (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού) στη Λίμα του Περού, υπογράμμισε πως «απέναντι στις θέσεις του εκλεγμένου προέδρου Trump, το βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε σε μια φάση όπου θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον διάλογο για να οικοδομήσουμε μια νέα ατζέντα».
Όπως είπε, το Μεξικό  θα παραμείνει ένθερμος υποστηρικτής του ανοίγματος στον κόσμο.
Ακόμη, υπερασπίστηκε τη βορειοαμερικανική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου του 1994 μεταξύ του Καναδά, του Μεξικού και των ΗΠΑ, την οποία ο Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του απείλησε ότι θα την ακυρώσει.
Υπενθυμίζεται ότι ο D. Trump έχει ταχθεί υπέρ της επιβολής αυστηρότερων μέτρων σε βάρος του Μεξικού για να προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης στη χώρα του.
«Δεν θα επιτρέψουμε να αποκλίνουμε από τον δρόμο μας εξαιτίας αυτού του προστατευτισμού που αρχίζει να αναδύεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Πιστεύω ότι η παγκοσμιοποίηση έφερε περισσότερα οφέλη παρά ζημίες», σημείωσε  ο πρόεδρος του Μεξικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης