Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Οι Βρετανοί επιχειρηματίες ζητούν τη βοήθεια των Εργατικών για την προστασία των μεταναστών

Bloomberg: Οι Βρετανοί επιχειρηματίες ζητούν τη βοήθεια των Εργατικών για την προστασία των μεταναστών
Οι επιχειρήσεις επιθυμούν να διατηρήσουν πρόσβαση σε ειδικευμένους και ανειδίκευτους εργάτες από τη Γηραιά Ήπειρο
Τη βοήθεια του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεγάλης Βρετανίας, σε μία προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των μεταναστών που εργάζονται στο νησί, μετά το επικείμενο Brexit.
Όπως αναφέρει στο σχετικό του δημοσίευμα το Bloomberg, η Συνομοσπονδία Βρετανών Βιομηχάνων (Confederation of British Industry) και το εγχώριο Εμπορικό Επιμελητήριο (British Chamber of Commerce) προέτρεψαν τους Εργατικούς να ασκήσουν πίεση προς την πρωθυπουργό Theresa May, προκειμένου να εξασφαλιστεί κατά τη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. πως οι Ευρωπαίοι υπήκοοι θα μπορούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μόλις ολοκληρωθεί η όλη φάση της αποχώρησης.
Επίσης, οι επιχειρήσεις επιθυμούν να διατηρήσουν πρόσβαση σε ειδικευμένους και ανειδίκευτους εργάτες από τη Γηραιά Ήπειρο, διευκρινίζουν πηγές στο αμερικανικό πρακτορείο.
Να σημειωθεί πως η βρετανική κυβέρνηση επιμένει σε μία σκληρή γραμμή ενόψει των διαπραγματεύσεων, ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να περιορίσει δραστικά τη μετανάστευση στο νησί.
Άλλωστε, το επίμαχο θέμα της μετανάστευσης ήταν και μία από τις βασικές απαιτήσεις των επικεφαλής της καμπάνιας για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης