Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dijsselbloem: Η Ιταλία είναι αδύνατο να δεσμευθεί για τoν προύπολογισμό - Δεν απαιτείται επείγουσα παρέμβαση

Dijsselbloem: Η Ιταλία είναι αδύνατο να δεσμευθεί για τoν προύπολογισμό - Δεν απαιτείται επείγουσα παρέμβαση
Η Ιταλία πρέπει να λάβει μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2017, αλλά επί του παρόντος είναι αδύνατον να δεσμευθεί, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης που αφορούσε τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών για το 2017.
Ωστόσο δεν χρειάζεται επείγουσα παρέμβαση για την Ιταλία, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup. 
«Ο ιταλικός λαός είπε όχι στη συνταγματική μεταρρύθμιση και αυτό είναι ξεκάθαρο. 
Η επόμενη κυβέρνηση της Ιταλίας πρέπει να αποφασίσει εάν αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες ή όχι», τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών. 
Να σημειωθεί ότι ο Dijsselbloem επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Pierre Carlo Padoan, ο οποίος δεν παρέστη στη συνεδρίαση, καθώς είναι πιθανό να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός στην Ιταλία, μετά την παραίτηση Renzi.
Σύμφωνα με το Eurogroup, o προϋπολογισμός της Ιταλίας βρίσκεται σε κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση της Επιτροπής, η διαρθρωτική δημοσιονομική προσπάθεια της Ιταλίας το 2017 θα είναι 0,5% του ΑΕΠ, ενώ 0,6% του ΑΕΠ απαιτείται βάσει του προληπτικού σκέλους.
Σε αυτή τη βάση, θα χρειαστούν σημαντικά πρόσθετα μέτρα.
Το Eurogroup καλεί την Ιταλία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι ο προϋπολογισμός του 2017 θα είναι συμβατός με τους κανόνες του προληπτικού σκέλους.
Το υψηλό επίπεδο του χρέους στην Ιταλία παραμένει ένα θέμα ανησυχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης