Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 16,5 εκατ. δολ. στην Credit Suisse για ανεπαρκή έλεγχο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Πρόστιμο 16,5 εκατ. δολ. στην Credit Suisse για ανεπαρκή έλεγχο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος
Η FINRA ανακάλυψε, ότι η αποτελεσματικότητα του αυτοματοποιημένου συστήματος παρακολούθησης ύποπτων συναλλαγών της Credit Suisse ήταν μειωμένη, καθώς τα ψηφιακά δεδομένα τα οποία τροφοδοτούνταν σε αυτό ήταν ελλιπή
Πρόστιμο 16,5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 15,4 εκατ. ευρώ) επέβαλε στον χρηματιστηριακό βραχίονα της ελβετικής τραπέζης Credit Suisse ο αμερικανικός εποπτικός φορέας FINRA, κατηγορώντας τον για αναποτελεσματικά προγράμματα καταπολέμησης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της FINRA, η χρηματιστηριακή εταιρεία Credit Suisse Securities (USA) LLC στηριζόταν αποκλειστικά σε χρηματιστηριακούς μεσίτες για την αναγνώριση και αναφορά ύποπτων συναλλαγών, κάτι που βεβαίως δεν συνέβαινε πάντα όπως θα έπρεπε.
Επίσης, η FINRA ανακάλυψε, ότι η αποτελεσματικότητα του αυτοματοποιημένου συστήματος παρακολούθησης ύποπτων συναλλαγών της Credit Suisse ήταν μειωμένη, καθώς τα ψηφιακά δεδομένα τα οποία τροφοδοτούνταν σε αυτό ήταν εξ αρχής ελλιπή.
Η FINRA ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στην ανακοίνωσή της, αναφέροντας ότι ούτε η Credit Suisse, ούτε κάποιος υπάλληλός της βρέθηκε ένοχος απάτης ή πράξεων καταδολίευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης