Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγώνας δρόμου από τη βρετανική κυβέρνηση για να παραμείνει το Λονδίνο χρηματοπιστωτικό κέντρο

Αγώνας δρόμου από τη βρετανική κυβέρνηση για να παραμείνει το Λονδίνο χρηματοπιστωτικό κέντρο
«Θέλουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών»
Η βρετανική κυβέρνηση θα καταβάλλει προσπάθειες για να μην πληγεί από την αποχώρηση του νησιού από την Ε.Ε. ο ισχυρός χρηματοπιστωτικός τομέας του νησιού, διαβεβαιώνουν οι υπουργοί Οικονομικών και Brexit, Phillip Hammond και David Davis αντίστοιχα.
«Θέλουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματοπιστωτικού κλάδου», δήλωσαν σε κοινό ανακοινωθέν οι δύο Βρετανοί υπουργοί.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι συναντήσεις, όπου ακούμε προσεκτικά τις απόψεις του κλάδου σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρονται λόγω του Brexit, είναι τόσο σημαντικές», σημείωσαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας όπου παρευρέθηκαν επίσης ανώτατα στελέχη των Barclays, Santander, Goldman Sachs, Blackrock, M&G Securities και London Stock Exchange Group.
Τοπ Λονδίνο είναι το κέντρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών της Ευρώπης, ωστόσο κινδυνεύει μελλοντικά να χάσει τον «τίτλο» του από την Φρανκφούρτη, την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης