Τελευταία Νέα
Διεθνή

Icahn (μεγαλοεπενδυτής): Η πολιτική του Trump θα ενισχύσει τα κέρδη των επιχειρήσεων

Icahn (μεγαλοεπενδυτής): Η πολιτική του Trump θα ενισχύσει τα κέρδη των επιχειρήσεων
Ο μεγαλοεπενδυτής δήλωσε ότι έχει αγοράσει πολλές μετοχές μετά τη νίκη του Trump αλλά εύχεται να είχε αγοράσει περισσότερες
Την εκτίμηση ότι το ράλι, που σημειώθηκε στις αγορές μετά τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, έχει παρατραβήξει εξέφρασε ο μεγαλοεπενδυτής Carl Icahn.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Αμερικής έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ μετά τις εκλογές, ενώ ο δείκτης Dow Jones έχει κερδίσει περισσότερα από 1.000 μονάδες μετά τον Νοέμβριο του 2016.
Η αισιοδοξία των επενδυτών έχει ενισχυθεί, καθώς εκτιμούν ότι οι υποσχέσεις του Trump για μείωση των εταιρικών φόρων και χαλάρωση των κανονισμών για τις επιχειρήσεις θα ενισχύσουν τα εταιρικά κέρδη.
Όπως δήλωσε ο Icahn στο CNN, η αγορά ενισχύεται διότι έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Trump θα ασκήσει μια πολιτική που θα είναι φιλική για τις επιχειρήσεις.
Αναφερόμενους στους φόρους, ο ίδιος πρόσθεσε «ορισμένοι επενδυτές λένε ''γιατί να πουλήσω τώρα όταν… μπορώ να εξοικονομήσω πολλά χρήματα περιμένοντας ως το επόμενο έτος;''
Έτσι, αυτό που συμβαίνει ότι δεν προσφέρονται πολλές μετοχές, και έτσι είναι πολλοί ακριβές».
Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει αγοράσει αρκετές μετοχές μετά τις εκλογές αλλά θα ευχόταν να είχε αγοράσει περισσότερες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης